Minneord Torodd Myhrhaug

(f. 29.05.57 d. 27.03.22)

Det var med stor sorg vi fikk beskjed om at Torodd Myhrhaug var gått bort. Torodd var en engasjert og inspirerende mann som hadde et stor hjerte for mye. Han var en bauta i Norsk Wachtelhundklubb og hadde mange engasjement i klubben opp gjennom årene.

Torodd kom inn i Wachtelhundmiljøet i 2003 sammen med Tinka. Han var aktiv i styret fra klubbens oppstart, og var en pådriver for at klubben skulle bli en selvstendig klubb. Torodd satt i forskjellige utvalg og var blant annet med når klubben fikk godkjente egne jaktprøver. Han utdannet seg som jaktprøvedommer og var en av de første jaktprøvedommerne Norsk Wachtelhundklubb fikk på plass. I tillegg til dette var Torodd også medlem i avlskomiteen i klubben i mange år. Han hadde et brennende engasjement i dette arbeidet.

Torodd delte villig om seg med jakthistorier og hundearbeid. Han hadde alltid et glimt i øyet og et humør som smittet over på andre, så rundt Torodd ble det mye latter og smil. Samtidig kunne han være en meget bestemt herremann som hadde en tydelig røst.

Foruten om kona og barna, var hundene hans øyestener. Dette viste Torodd gang på gang, spesielt på utstillinger. Han hadde flotte hunder som oftest gjorde det godt i utstillingsringen. Dersom det en sjelden gang ikke gikk som Torodd ønsket, var det aldri hunden det var noe feil med… han hadde alltid andre gode forklaringer på resultatene! Dette ble det selvfølgelig mye humor ut av. Torodd var en mann som tok seg selv lite høytidelig.

Til tross for smerter og bekymringer ønsket ikke Torodd å ha fokus på dette. I samtaler med oss var han humoristisk og hadde godt pågangsmot selv om han så alvoret i situasjonen. Han tok alltid telefonen når vi ringte og slo villig av en prat. Torodd hadde alltid en frisk kommentar på lur.

I sosiale sammenkomster var Torodd et naturlig midtpunkt og han vil bli dypt savnet. Vi lyser fred over hans minne!

Norsk Wachtelhundklubb